indexok_r2_c02.gif(2 kb)    
Uvodní strana Sem můžete psát Dopisy čtenářů Archiv

1.7. - 30.7. 2011

Archiv

Co týden dal 1.7. - 30.7.2011

 

 

 

 

 

  • Obrana České republiky

    Ministr Schwarzenberg dal bezděky, ale jasně najevo, co si myslí o státu, v němž vykonává významnou ústavní funkci, i o svých partnerech politicích. Údajně s humornou nadsázkou. Představte si, že by si podobně zavtipkoval třeba dánský ministr zahraničí: nejspíš by hned druhý den podával demisi.

  • Glosa na pondělí:Chladné přivítání

    Chladného přivítání se prý dostane prezidentu Klausovi v Austrálii (aspoň pokud jde o čelné politiky). Má totiž jiné názory na globální oteplování.

  • Glosa na pátek: Vyházet politiky z oken

    Vojtěch Dyk je, pokud jsem to dobře pochopil, rodící se celebrita. Poskytl rozhovor pátečnímu magazínu LN. Vyjádřil se i k politice, a to dost ohnivě.

 

 

  • Obrana České republiky

    Ministr Schwarzenberg dal bezděky, ale jasně najevo, co si myslí o státu, v němž vykonává významnou ústavní funkci, i o svých partnerech politicích. Údajně s humornou nadsázkou. Představte si, že by si podobně zavtipkoval třeba dánský ministr zahraničí: nejspíš by hned druhý den podával demisi.

  • Glosa na úterý: Třetí odboj vědecké obce

    Odhalení prof. Hořejšího ve včerejší MFD svědčí o tom, že tzv. vědecko-technická revoluce, s níž se kdysi oháněli komunisté, byla vlastně rozsáhlým hnutím odporu, jehož cílem bylo sloužit vlasti a národu.

  • Glosa na středu: Tohle není místo pro diskusi

    O včerejším odborářském happeningu prohlásila předem paní Žitníková, předsedkyně zdravotnických a sociálních odborů, že bude mít spíše komorní ráz. To se povedlo doslova a do písmene, pokud jde o účast.

  • Glosa na pátek: Land der Berge, Land am Strome

    To, jakou bude mít Rakousko státní hymnu, je samozřejmě věcí Rakušanů, a ne mou. Nemohu se pouze zdržet a dát k dispozici pár zcela osobních a sentimentálních poznámek na téma národní hymny obecně a rakouská zvlášť.

 

 

  • Maďarsko a zločiny minulosti

    Když se maďarské problémy začnou v Evropě a jmenovitě v Česku podrobně probírat, nevěští to pro Maďary nic dobrého. Což platí zejména o procesu se Sándorem Képíró.

  • Glosa na pondělí: Masový vrah na cestách

    Co na Mein Kampfu pana Breivika českého čtenáře potěší, je pozornost, kterou věnuje naší vlasti. K návštěvě ho inspiroval jakýsi pořad BBC, v němž je stověžatá Praha vylíčena jako eldorádo organizovaného zločinu.

  • Glosa na středu: Hlavy v písku

    Ještě k tragédii v Norsku: Dějiny křesťanského Západu jsou od počátku dějinami boje s extrémy. Do extrému lze dovést každou ideu. Vznikají utopické a zároveň nelidské projekty, které se dají uskutečnit jen nelidskými prostředky.

  • Glosa na pátek: Svět, v němž se nedá žít

    Na okraj řádění „aktivistů“ na Šumavě: Dnešní doba ale ztrácí smysl pro míru a ohleduplnost, bez nichž se morálně a věcně ospravedlnitelná aktivita proměňuje v cosi obludně nafouknutého a v podstatě asociálního.

 

 

  • Glosa na úterý: Snadno nabyl…

    Následující řádky jsou jakýmsi nekrologem za Petrovu boudu v Krkonoších, která v pondělí vyhořela.

  • Glosa na středu: Šumavské politikum

    Spor o kácení na Modravě se vyostřil natolik, že kompetentní orgány (ministr životního prostředí a ředitel Národního parku Šumava) jeví jakési známky ústupu. Protestující získali podporu ve vedení ČSSD a ve vládní TOPO9.

  • Glosa na pátek: Hysterie

    Petr Hájek ostře zkritizoval pražského primátora Svobodu a předsedu pražské ODS Šťastného za jejich „postoj k chystanému karnevalu homosexuálů“, totiž k festivalu Prague Pride.

  • Památce králíka Šušlíka

    Tyto řádky jsou zcela apolitické. Umřel králíček Šušlík. Byl to zakrslý králík, šedivý s bílou skvrnou mezi ušima. Daroval jsem ho kdysi své vnučce jako odměnu za vysvědčení.