indexok_r2_c02.gif(2 kb)    
Uvodní strana Sem můžete psát Dopisy čtenářů Archiv

1.12. - 23.12. 2012

Archiv

Co týden dal 1.12. - 23.12.2012

 

 

 

 

 

  • Hlas pro Izrael: vláda si zaslouží uznání

    Stanovisko české vlády ve věci statutu Palestiny je logické a správné, a premiér Netanjahu udělal dobře, že zmínil historické souvislosti. Základní věc je zkušenost Mnichova a mnichovanství.

  • KSČM je na koni

    Pokud získá ČSSD a KSČM ústavní většinu v obou zákonodárných sborech a bude mít zajištěnu loajální podporu prezidenta, přestane fungovat vyvážení zákonodárné, výkonné a soudní moci ve státě a z demokratického státu se stane stát autoritativní.

  • Současnost prolezlá minulostí

    Moderátor TV Nova Voříšek má vlastně smůlu: Jeho problém se otevřel v situaci, kdy jsou na pořadu dne věci vlastně o dost závažnější, o nichž se buď tolik nemluví, nebo se o nich sice mluví, ale není to už nic platné.

  • Glosa na neděli: Ztohoven, Viktor Paggio a demokracie

    Poslanec Viktor Paggio se zapojil do svobodné výměny názorů, zorganizované umělci ze skupiny Ztohoven, tím že jim dal k dispozici jednu velmi zdařilou sprostou esemesku, kterou sám obdržel.

  • Glosa na středu: Sešněrují nám internet?

    Svoboda na internetu má (i pro mne) dva rozměry: svobodu informací a svobodu komunikace. Regulací provozu se má zabývat konference Mezinárodní telekomunikační unie (ITU), která právě probíhá v Dubaji.

 

 

  • Armáda jako bezpečnostní riziko

    A armádou je u nás jakýsi problém: je to zbraň, a jako každá zbraň je dvousečná. Měla by být primárně zaměřená na obranu země. U nás zatím funguje jako expediční sbor a pomoc při živelních pohromách, co by nám byla platná jinak, není zcela jasné.

  • Glosa na pondělí: Soutěž levicové krásy

    Neformální soutěž levicové krásy u nás probíhá v rámci prezidentské kampaně. V režii ji má KSČM, spadla jí do klína tím, že se na ni obrátili s prosbou o podporu pánové Zeman a Dienstbier.

  • Glosa na úterý: Václav Klaus, Česko a Slovensko

    Návštěva prezidenta Gašparoviče v ČR dala Václavu Klausovi, příležitost vyjádřit se ke vztahům mezi oběma zeměmi.

  • Glosa na čtvrtek: Průzkum: máme se dobře, ale celkem je to bída

    Agentura CVVM zveřejnila průzkum veřejného mínění ohledně hospodářské situace ČR a životní úrovně českých domácností.

  • Glosa na pátek: Případ Hagenová

    Paní Hagenová (vlastně Hryšajová) jistě není žádná bojovnice za lidská práva bez bázně a hany. To neznamená, že by se nemohla docela snadno stát obětí. Jsou tu určitá fakta, o nichž si nejsem jistý, zda byla zatím při posuzovaní jejího případu dostatečně zohledněna.

 

 

  • Co zbylo z Havla

    Lidé, kteří loni do pozdního večera stáli v dlouhých frontách od Královského letohrádku až po Vladislavský sál, přišli sami a spontánně. Vedlo je přesvědčení, že zesnulý se snažil stvořit lidštější společenství, než bylo to, v němž jsme museli žít po čtyřicet let předtím. A že v základních věcech uspěl. To je třeba vzít vážně.

  • Věc: udělení bobříka vyčůranosti za měsíc prosinec 2012

    Laureátem je tentokrát JUDr. Bohuslav Sobotka v zastoupení České strany sociálně demokratické.

  • Glosa na pondělí: Nevypočitatelná Peake

    Poslední, lépe řečeno první akce nové ministryně obrany docela pěkně zapadá do křečovitého zmatku, který teď panuje na české politické scéně.

  • Glosa na pátek: Letecký týden na ministerstvu obrany

    Je těžko říci, čeho vlastně chtěla dosáhnout paní Peake. Její strana není nijak výrazně profilovaná, vlastně to není ani žádná strana. Sama neřekla, co hodlá na ministerstvu dělat. A chtěl to na ní předem aspoň premiér?