indexok_r2_c02.gif(2 kb)    
Uvodní strana Sem můžete psát Dopisy čtenářů Archiv

1.9. - 30.9. 2013

Archiv

Co týden dal 1.9 - 30.9.2013

 

 

 

 

 

  • Ve volbách už o mnoho nepůjde

    V dnešní situaci vrhá svůj hlasovací lístek do močálu, který se nad ním zavře, a představovat si, že by nějaký výsledek mohl vést k nápravě podivného systému, který se u nás letos v létě zavedl, je víra v chiméry.

  • Demokracie končí. Budeme se fackovat

    Společnost NWR, v níž má významný podíl velkopodnikatel Zdeněk Bakala, hodlá uzavřít důl Paskov na Ostravsku. O práci by do roka mohlo přijít přes dva tisíce lidí. Zaměstnanci jsou znepokojeni.

  • Krajina po bitvě

    Agentury, stejně jako obyčejní smrtelníci, se dělí na optimisty a pesimisty. Optimisté věří, že se do PS nakonec prosadí jen zavedené strany a binec na politické scéně bude přece jen o něco menší. Z tohoto hlediska patří STEM, jehož odhady máme od včerejška k dispozici, mezi výrazné pesimisty.

  • Druhorepubliková mentalita

    Pocit, že na jeho slova konečně došlo, má čas od času každý z nás. Čím déle trvá, než na jeho slova dojde, a čím víc pak vyvádí, tím míň je to pravda.

  • Kudy vede cesta?

    Příspěvek do ankety na téma: Má politika a šířeji i celá společnost,jak ji teď známe, realistickou šanci nějaké obnovy z marasmu, ve kterém se nachází?

 

 

  • Virtuální Česká republika

    Pohled na strukturu našich „státních a ostatních“ svátků, jak jsou vymezeny v zákoně, je inspirující. Jednak „státní svátky“, zhmotnění státní ideologie. Především dva prvoplánové, 8. května a 28. října. Pak ty druhoplánové, uznané až dodatečně: 28. září, sem patří ještě 17. listopad a 1. leden („Den obnovy samostatného českého státu“). Berme ty druhé za hlavní!

  • Teď když máme co jsme chtěli

    Čtvrteční MfD přinesla pozoruhodnou předvolební analýzu: téma korupce, které ještě v roce 2010 dominovalo volební kampani, podle ní teď ustupuje do pozadí.

  • Co se dá čekat od voleb

    CVVM zveřejnilo včera výsledky průzkumu veřejného mínění. Konal se v první polovině září a týká se stranických preferencí a volebního modelu pro volby do PS.

  • Jako by se nechumelilo

    Čeští komentátoři zaujímají k tomu, co se u nás děje v posledních měsících, čím dál tím podivnější postoj. Velmi pěkným příkladem je článek Stanislava Balíka „Svazování prezidenta“ z pondělních Lidových novin.

  • Široce rozkročený na všechny strany

    Andrej Babiš, český velkopodnikatel a lídr hnutí ANO, zaujal v poslední době hned dvě agentury pro průzkum veřejného mínění, TNS Aisa a STEM.