indexok_r2_c02.gif(2 kb)    
Uvodní strana Sem můžete psát Dopisy čtenářů Archiv

1.9. - 30.9. 2018

Archiv

Co týden dal 1.9. - 30.9.2018

 

 

 

 

 

  • Dovětek k článku „Nové pořádky“: na cestě k protektorátu

    V Konzervativních listech, kde se laskavě uvolili převzít můj článek „Nové pořádky: na cestě k protektorátu“ který vyšel 13, července t.r.na mém blogu v Echu 24, mne poprosili, abych doplnil ještě pár řádek reflektujících to, co se semlelo od té doby. Dávám je k dispozici poté, co vše v Konzervativních listech vyšlo.

  • Evropský parlament: na paškále je Maďarsko

    Rozhodnutí Evropského parlamentu je ovšem nešťastné, neuvážené a přehnané. Zároveň je to trest sice exemplární, okázalý, ale taky poměrně málo účinný – už to samo o sobě je politicky neblahé, protože to jen prohlubuje frustraci na obou stranách.

  • Korespondence s prof. Hoškem na téma „milion chvilek“

    Na můj článek „Jak mne vytočil Milion chvilek pro demokracii“ z Echa 24 z 11. června t.r. reagoval polemicky obsáhlým mailem na adresu „Klubu na obranu demokracie“ profesor ETF UK Pavel Hošek. Následující korespondence, které se mezi námi rozvinula, se týká obecných a zásadních záležitostí a myslím, že by mohla čtenáře Událostí zajímat. Proto ji tu dávám k dispozici.

  • Případ Kroupa: proč dnes u nás nemohou fungovat veřejnoprávní média

    K následujícím řádkům mne inspirovalo tažení mediálních rad proti reportážím investigativního novináře Janka Kroupy. Je naprosto nepředstavitelné, že by nynější Poslanecká sněmovna dokázala vygenerovat mediální rady schopné dbát na prosazení svobody projevu v mediálním prostoru, který je jim zákony svěřen.