indexok_r2_c02.gif(2 kb)    
Uvodní strana Sem můžete psát Dopisy čtenářů Archiv

1.8. - 20.8. 2012

Archiv

Co týden dal 1.8. - 20.8.2012

 

 

 

 

 

  • Glosa na pondělí: Srandista

    Vtipálkem roku má šanci se stát předseda ČSSD Bohuslav Sobotka. Piloval si profil na facebooku.

  • Glosa na středu: S přímou volbou to nebyl dobrý nápad

    Klára Samková je členkou (a zastupitelkou za) TOP09. Není proto divu, že jejím hlavním soupeřem a protivníkem je oficiální kandidát TOP09 na prezidentskou funkci, předseda strany Karel Schwarzenberg.

  • Glosa na pátek: Prý jako anticharta

    Čtyřicet veřejně činných a známých lidí (mj. populární herci a zpěváci, ale mezi signatáři se najde i známý politolog a ekonom) oslovilo senátory, aby při nadcházejícím projednávání církevních restitucí podpořili vládní návrh.

 

 

  • Krize evropské integrace

    Problémy druhé světové války pociťuje veřejnost na Západě jako živé a otevřené, je možné je brát jako relevantní argumenty při kritice německé finanční politiky. Není na koncepci západoevropská integrace a spolupráce po druhé světové válce cosi problematického?

  • Glosa na středu: PR podle ČSSD: Škrholové v akci

    Spor o restituce připomíná spor o americký radar nebo o zdravotnické reformy a akci Náš exodus, váš exitus. Jsou to všechno neblahé příznaky toho, jak se pomalu, ale soustavně hroutí polistopadový režim.

  • Glosa na čtvrtek: I přímá volba má své mouchy

    V přímé volbě se uplatní vůle lidu, což je demokratické. Problém je jen v zemi, kde žádná vůle lidu neexistuje, nebo naopak, kde je těch vůlí lidu najednou moc, a velmi rozdílných, což je vlastně totéž.

  • Glosa na pátek: Magistrát se otřásá v základech

    Ve středu podal generální ředitel pražského Dopravního podniku několik trestních oznámení v souvislosti se smlouvami, u nichž došel k závěru, že byly krajně nevýhodné. Ještě týž den zasedla dozorčí rada, která ho odvolala z čela představenstva podniku.

 

 

  • Glosa na čtvrtek: Jako okupace to ještě ušlo?

    Bez velkého zájmu veřejnosti i médií odeznělo výročí 21. srpna 1968. Když to srovnáme s každoročním vlasteneckým běsněním v měsících květnu a červnu, není to nic moc. Pravda, výročí není kulaté, v srpnu jsou dovolené a obyčejně i horko.