indexok_r2_c02.gif(2 kb)    
Uvodní strana Sem můžete psát Dopisy čtenářů Archiv

1.4. - 30.4. 2017

Archiv

Co týden dal 1.4 - 30.4.2017

 

 

 

 

 

  • Prezidentská volba: Zanechte veškeré naděje!

    Jiří Drahoš je solidní člověk, učenec, zástupce elity polistopadového vědeckého světa, technokrat: je tu tedy jistá záruka, že nebude veřejnost otravovat bohémskými excesy ani zbytečným mudrováním. Myslím, že jako marketingový typ nejlépe vyhovuje dnešní době.

 

 

  • Existuje věrohodná alternativa k Babišovi a Zemanovi?

    Lidé už jistě nejsou panem Babišem okouzleni zdaleka tak jako ještě před rokem – dvěma. Mají řadu slabých důvodů, proč jej nevolit. Nemají však bohužel žádný silný důvod, aby volili někoho jiného. Někoho konkrétního jiného.

 

 

  • Třiatřicet kroků vpřed Petra Robejška

    Bylo by užitečné vymezit, co se vlastně pod pojmem „národ“, který se má stát klíčovým slovem naší budoucí ústavy, vlastně rozumí. Ten pojem má nějaký politický obsah, v dějinách se mění, a než se šoupne do ústavy, měl by se vyjasnit.

  • Případ Čapí hnízdo: dokonalá proměna

    Pro zatvrzelého laika z případu Čapí hnízdo i z akce svěřenské fondy plyne jedno: pan Babiš si z nás dělá soustavně a cynicky srandu. S přesvědčením, že mu to projde.

 

 

  • Pochod mlčící většiny

    Do zbraně, občané! Do Prahy se valí mlčící většina. Dočetl jsem se to včera na Fóru 24. V pátek v 15.00 dorazí na Pohořelec.

  • Nejvyšší soud: nejde jenom, ba nejde vůbec o Davida Ratha

    Loni v říjnu zrušil pražský Vrchní soud rozsudek Okresního soudu v Ústí nad Labem nad Davidem Rathem a dalšími obžalovanými. Ministr Pelikán podal stížnost, o níž bude rozhodovat Nejvyšší soud. Jeho rozhodnutím bude vymezen prostor, v němž se budou „orgány činné v trestním řízení“ nadále pohybovat.

  • Co všechno se může v Otázkách Václava Moravce

    Česká politika, hlásící se ústy k demokracii, i česká oficiózní žurnalistika tentokrát politováníhodným způsobem selhala. A nemyslím si, že by to byla maličkost.